Ο Μάνος είναι ψυχολόγος με εξειδίκευση στις ατομικές και οργανωσιακές εφαρμογές θετικής ψυχολογίας και φοιτά σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Ενδιάμεσες επαγγελματικές παρεκκλίσεις σε αντικείμενα όπως η επικοινωνιολογία, η κοινωνική καινοτομία και η φιλοσοφία του προξένησαν δημιουργικές εμμονές γύρω από ζητήματα όπως η προέλευση του ηθικού ενεργήματος, οι εκπαιδευτικές και οργανωσιακές επιδράσεις στη διαμόρφωση χαρακτήρα, το αίσθημα τιμής, η ευδαιμονία του πολίτη, καθώς και η θετική δυναμική των ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων κλίμακας. Εξασκόντας το πάθος του στο αντικείμενο, διδαξε Ιστορία της Φιλοσοφίας και Ηθική στο πανεπιστήμιο του Boston College, στην Βοστώνη όπου και προσέφερε στην εφαρμοσμένη έρευνα ως fellow.

Ο Μάνος ίδρυσε και ηγείται της ερευνητικής ομάδας στο Φιλότιμο Ίδρυμα, την πρώτη πλατφόρμα Σκέψης/Δράσης γύρω από τη μελέτης της ‘μετά-αρετής’ Φιλότιμο ως εξελικτικού παράγοντα στη διασταύρωση των πεδίων της κοινωνικής επιστήμης, της πληροφορικής και της φιλοσοφίας.